dissabte, de gener 10, 2009

Disfrutant de l'ambient alpi al Pic d'Albe (Ariege)

Amb en Gatsaule... teniem sortida pendent, despres de creuar alguns mails ens decidim per el Pic d'Albe, un cim usualment poc visitat amb esquis... pero si en activitat de cresta. La sortida es presentava interessant... amb un desnivell interessant i una passejadeta de les llargues, el resum del dia no ens va defraudar.



Navegant per les valls de l'Ariege



Les vistes d'aquestes valls poc frequentades son genials

Per una extensa i precisa descripció podem visitar el blog del company muntanyenc, ell si q s'ho treballa de valent i podem extreure'n estadistiques interessants:
Desnivell: 1400m
Recorregut: 19,93 km
Horari: 7h +0,5h de descansos
Altura maxima: 2.775 m
Altura minima: 1.419 m


En vistes de l'estat de la pala normal.. haurem de buscar alternatives bastant dretes


La sortida la vam fer des de l'Hospitalet-pres-andorre, seguim la tipica pujadeta arran de tubo seguint el GR, enfilem la vall de la dreta amunt... passant per sota la cabana de Brougnic. A l'altura de la pala del Pedourres enfilem a l'esquerra cap al fotogenic pic de Regalecio. D'aqui girem de nou a la dreta... i el cami evident atacaria la pala sud del pic.. amb una bonica canal molt ample i curt que ens mena a la zona summital. Nosaltres vam detectar possible risc d'allaus a la zona... i vam agafar una versió més alpina zigzaguejant amb fort pendent cap a la cresta entre el Regalecio i el pic d'Albe. D'aqui a trams amb esquis a l'esquena enfilem ja cap al cim. Les vistes des del capdamunt. del cim... INCREIBLES !!


Un tram més alpi ens permet superar la cresta fins a la part final on tornarem a calçar esquis


Per la baixada... veient les condicions de la zona de pujada ens decidim per alguna de les canals de SO, en principi per la més ample per assegurar la jugada. Resulta tot un encert... i disfrutem com nens petits... la inclinació tampoc es molt alta, l'estimació a ull es que deu fer inicialment uns 35/40º i posteriorment ja baixa a 25/30º (tampoc fer-ne gaire cas, q el meu ull jeje). El cas es q es pot baixar molt be.... la neu estava genial i la baixada va acabar essent llarga i sostinguda.


Baixada per disfrutar


A partir d'aqui... uns trams més suaus seguits de trams divertits arran de riu... i de nou al cotxe. En resum una molt bona sortida... i que de ben segur repetirem més endavant.



Alegria a baix de la canal.. remadeta i arribada a Hospitalet


p.d.: Aquesta sortida promet video proximament !!!! Intentarem estar a l'altura de l'anterior.

2 comentaris:

Gatsaule ha dit...

No et demano pel video per no avorrir-te....

Quina serà la propera?

Piter ha dit...

el video es work-in-progress... pero de moment no progressa adequadament, jeje

La proxima piada es d'un intent al thoumasset... molt recomanable, pero les condicions de neu a l'aresta SE no son les millors. Aquesta em queda pendent per més avançada la temporada.

Aps... i la llista de pendents cada dia creix !!