dijous, de gener 11, 2007

Travessa dels pirineus amb esquis de muntanya (II)

[projecte a l'aire]

Be.. tot i que no neva, ni sembla que hagi de nevar a curt plaç, el projecte de travessa continua. Actualment fer-ho amb esquis es una utopia, pero be.. som optimistes (potser massa) i encara confiem amb alguna nevada a finals de gener que permeti continuar ambel projecte, encara que sigui retallat i/o retrassat. Sino.. segurament ho anirem cap als alps.. o be farem gel, escalada o alguna altra activitat..

Pero be.. seguirem amb el tema:

Itinerari

L'itinerari l'hem dividit en 30 etapes que finalitzen en un refugi (que pot esser guardat, lliure o gite d'etape), no obstant per condicions climatologiques, d'innivació, fisiques o qualsevol causa aleatoria ens poden fer acabar una etapa en un punt intermedi sense poder arribar a un refugi (sobretot a la zona més central). Per tal de resoldre aquest punt, portem un parell de tendes ultralleugeres que ens permetran pernoctar en qualsevol punt del recorregut.

Itinerari aproximat de la ruta per els pirineus. [Mapa d'editorial Everest 1:230.000]


Consultant i detallant l'itinerari realitzat i ubicant els punts de logistica d'avituallament.

Avituallament

En una travessa de tants de dies, evidentment no es pot carregar tot el menjar, gas, roba de recanvi... i s'ha d'utilitzar un sistema de subministrament cada certes etapes. Com que no es pot comptar amb un equip de suport que et pugui portar el material necessari, es fa servir un sistema de bidons distribuits al llarg de l'itinerari.

Un cop feta la divisió muntem els bidons per a cada diposit.

Aquests bidons quan es possible es deixen en refugis o gites d'etape, quan no s'ha de buscar un sistema alternatiu consistent en tenir una persona de suport que et porta el bido, enterrar o amagar el bido en un punt de l'etapa o be desviar-se de la ruta per anar a recollirlo. I aixi es com en el nostre cas hem distribuit un conjunt de 8 diposits de material que contenen basicament la roba termica de recanvi, els aliments necessaris, gas pel fogonet, mapes i piles.

En Jordi carregant el bido fins a la gite.

El dia 31 aprofitant que estavem per cap d'any per la catalunya nord ens aproximem a deixar el primer bido a la gite d'etape de l'Hospitalet. On comentant la jugada amb els propietaris ens comenten que la setmana que ve passen els primers que la faran aquest any (no esta clar si faran a peu, ja que actualment en esquis es impossible), i que ja estan acostumats al tema de bidons que es dona estiu i hivern. Aps... i l'home ens assegura que nevarà algun dia d'aquests... a veure si l'encerta.. que sino ja ens veig caminant... jeje

Apa... fins una altra!!

p.d.: proximament mes detall en les etapes i potser un post amb el material.

1 comentari:

Pau Betriu ha dit...

Hola, finalment veu fer la travessa? si tens informació de les etapes la podries penjar? gracies