dijous, de gener 11, 2007

Escalant en plan tranquil

[10 gener]

El dimecres disposava del dia complet per fer qualsevol activitat, despres de varis sondejos al final vaig aconseguir animar algu per anar a escalar, i ja posats a fer de professor.

Solius

Al mati quedo amb la Dolo, una amiga de Salt, i anem cap a Solius per a fer algunes pujadetes a l'agulla central. Tot i fer ja alguns mesos que escala, encara no s'havia atrevit mai a pujar de primera, aixi que l'animo a fer-ho amb un IV de la zona. Despres d'unes explicacions teorico-practiques de com posar les cintes ( i tambe alguna de estar segur de no caure quan vas a xapar), encadena un IV que previament ja havia pujat sense cap problema en top-rope. Més tard repeteix amb un altre V de la zona i em confesa que es disfruta molt més de primer que de segon !!

El resultat del mati es:

- "Petit princep". IV+, 15m. M'hi poso i com sempre que es comença amb adherencia, dubto als primers passos.. al cap d'uns metres.. ja ens trobem com a casa !!

- "President". IV, 20m. La munto amb la finalitat de que la Dolo puji de primera, i tot i que les primeres xapes allarguen bastant s'atreveix sense problemes !!

La dolo just al acabar d'encadenar la seva primera via de primera

- "Elogi a la paciencia". IV+, 20m. Una via d'adherencia més.

- "Peix fregit". V, 20m. Una entrada per una fisura fins que s'abandona a una xapa. Si es posen les xapes com diu la ressenya.. la corda frega bastant !! Com a curiositat.. trobem dues xapes amb mig metre de distancia entre elles.

- "La llum de l'Alba". V, 20m. Recentment equipada per en Pere (PGB), una via diferent a la resta de les que haviem fet avui, ja que combina altres moviments als tipics d'adherencia. Es nota que es nova, doncs salta sorra de tant en tant.

Jo a la nova via de solius

Beuda

A la tarda he quedat amb en Narcis de Riudellots per anar a fer un climbing... pero no tenim clar a on.. com que ell no hi ha estat mai ens aproximem a Beuda, ja que a solius aquest mati feia bastant de vent. El resultat de la tarda es:

- "Via no ressenyada a la dreta de Garrotxa Exotica". IV+/V, 20m. Una via molt disfrutona, molt agradable per començar.

En narcis a mitja via.

- "Frenasso". V+, 28m. Un classic de la zona.. una primera placa i un pas intermedi defineixen la via. A destacar el moscata de dalt bastant menjat !!

- "Fiblada a la pell". 6a+, 26m. A principis d'estiu m'havia trencat bastant el cap amb aquesta via, te un sol pas dur que passo quasi sense adonar-me'n.

- "Musulmà". V, 8m. Buff... quin V, esta bastant sobat. Entre que es fosc i que no tinc gens clar per on va, acabo agafant-me a la cinta.. repeteixo el pas en top-rope pero segueixo sense entendre massa la via. Atenció: la reunió de dalt esta en un estat més que lamentable. Consta de dos mallons enganxats en unes plaquetes (model antic) d'uns espits que no fan massa gracia. Una es troba rovellada, i l'altre a més esta completament doblegada. Gens recomanable !!


Aprofitant.. que estava per alla.. he fet alguna foto de la zona:


1 comentari:

PGB ha dit...

Lo teu es NON STOP! :D
Quina enveja ;)

Enhorabona per la fiblada a la pell, el proper dia vull provar-lo de primer... aquell pas de gotes d'aigua era força puta :S