dissabte, de desembre 02, 2006

De nou cap a Beuda

[2 desembre]

Avui hem tornat a fer una matinal a Beuda, erem l'Albert i jo, pero per alla tambe voltaven en Marc i dos companys seus.

Comencem per el sector central, on fem una recomanació pendent de fa temps:

- "Orus! ke pel kul kaguen els morus", 6a+. Molt guapa: via bastant llarga (uns 25m), amb bon canto i bastant atletica. L'encadeno de primer i l'Albert de segon sense problemes, tots dos ens unim a la recomanació.

- "t'hi va la pell", 6b+/6c. Aprofitant que comparteix reunió amb l'anterior la muntem per a ferla en top-rope. Excepte un pas de sortida d'un desplom amb una placa molt llisa que evitem per l'esquerra (les marques de magnesi delaten que no soc l'únic), es fa bastant be. Molt xula, el proxim dia ja l'intentarem encadenar de primer.

L'Albert passant el petit desplom de la via.

La nostra intenció era seguir amb "El patiment del solstici",6a o "La Santi",6c (un unic pas dur a la sortida de la fisura); malahuradament estan totes ocupades i acabem al sector Ultim on fem:

- "Ressaca Perpetua", 6a+/6b. S'encadena molt be, i la disfruto molt. Es una via que combina bastant diferents estils.. i que tambe es bastant llarga.

Mentre estem en aquesta via, es gira més ventisca, i decidim tornar a un sector més resguardat, com es el cas del Castell.

- "Bavaresa Namaste",6a+. Es una via molt guapa, un classic de la zona. L'encadenem evitant el pedrot de la dreta, de totes maneres es una via molt estilitzada. Aprofitant que comparteix reunio, deixem muntada la via de l'esquerra.

Jo iniciant la bavaresa.

- "Garrotxa Exotique",6c. Via que encadeno en top-rope. Via molt xula, potser de menys grau de l'indicat,un 6b/6b+ seria més adecuat. Com ja em comenta en Marc la dificultat de la via es els parabolts bastant allunyats, cosa q imposa bastant de respecte quan vas de primer.

L'Albert en veure el petit pas de desplom.. prefereix ometre la via, i anem a:

- "la mamella",6a+/6b. Via assequible, te unicament un pas durillo al final de tot, no obstant el resolt bastant be de primer. Despres la faig jo de primer de nou, sense problemes.

- "Via sense nom", V+. Ja per acabar l'albert monta aquesta via situada entre la 11 i la 12, equivalent a un grau V+. Es més llarga i estilitzada que la mamella, pero amb bastant més de canto i es disfruta molt més.

A les 14h donem per acabada la jornada i ens n'anem a dinar.. que dema toca anar a Solius amb en Marc i ja m'ha dit que te intenció de fer un full-time. A veure si fa més bon dia i la zona es més calida, que avui hem passat una mica de fred.

p.d.: mmm... des que s'ha actualitzat el Iexplore al 7.0 no veig la barra de edicio de texte... algu ha experimentat algo similar ?? be.. de totes maneres sempre es pot accedir amb el firefox.

3 comentaris:

PGB ha dit...

Collons, vosaltres si que aprofiteu el dia! A muerteeee :)

Vaig apuntantme les vies que aneu ressenyant de Beuda per quan hi vagi, catar-les :P

Ah, iexplorer kk, firefox power! :P

Piter ha dit...

La veritat es que normalment anem per feina.. de totes maneres el diumenge erem 3 i ja descansaves més.

A tenir en compte que hi ha una epoca que es limita l'escalada a la part central, i que la part de gossos i castell.. sol tenir bastant d'overbooking.

Apa.. quan hi vagis ja diras.. q si tinc lliure m'apunto.

Autor ha dit...

Curiós això de decotar una via fent-la en tope top... Fes-la de primer i posant cintes i ja em diràs què tal. Salut i bones escalades!